Politiikka on erilaisten näkökantojen ja aatteiden esille tuomista ja yhteisten asioiden hoitamista niiden pohjalta. Suomalaisessa oikeistossa on tällä hetkellä havaittavissa syvää hämmennystä asian suhteen.

Muistan ajan, jolloin persumieliset, eivät ehkä vielä perussuomalaisissa silloin vaikuttaneet henkilöt totesivat, jotta “ole reilusti rasisti”. Olivat kuulemma oikein “roturealisteja”, mikä tarkoitti kaiketi sitä, että ihmisissä on olemassa rotuja ja ne ovat lähtökohtaisesti erilaisia ja nämä erot olisivat merkittävä asia yhteiskunnassa.

Sitten alkoi piilottelu (mm. maahanmuuttokriittisyyden tyhjän termin takana), josko avoimuutta koskaan olikaan. Eihän suurin osa näistä tyypeistä ole koskaan kaivautunut ulos keskustelupalstojen ja omien blogiensa maailmasta todella omilla nimillään ja naamoillaan keskustelemaan muiden, toisenlaisia näkökantoja edustavien ihmisten kanssa. Perussuomalaisten ähistely rasismin kanssa on hyvin kuvaavaa: iso osa meidän valituista edustajista ja varsinkin kannattajista on tätä mieltä, mutta ei me nyt oikein sitten kuitenkaan olla.

Mistähän mahtaa johtua, ellei siitä, että rodut, niiden väliset erot ja niiden merkittävyys yhteiskunnallisissa kysymyksissä ovat joko vähän tai ei lainkaan keskeisiä? Ei ole mikään meidän vihervasemmistolaisten salaliitto, että inhimillinen elämä on paljon monisyisempää kuin mihin viittaavat ihmisen ulkonäkö, synnyinmaa tai edes uskonto. Tämän kanssa persuilla ja siitä oikealle olevilla ryhmillä on todellisia vaikeuksia, ja siksi he eivät keskustele vaan piilottelevat.

Rasismipuheen lähihistoria muistuttaa ikävästi natsien suhtautumista juutalaisiin aikanaan. Kyllä, pelasin tuonkin kortin sitten, mutta yhtäläisyydet ovat selvät. Vielä kymmenen vuotta sitten valiteltiin laman muistoina, että ne elävät vain sosiaalituilla ja jos eivät, niin vievät meidän työpaikat.

Samalla tavoin juutalaisia syytettiin jopa perinteisesti rahamaailman hallinnasta ja tavallisen saksalaisen köyhdyttämisestä. Sitten tarinaperinne alkoi elää ja kasvaa, ja mukaan tuli yhä mielikuvituksellisempia ja raaempia käsityksiä juutalaisten täydellisestä toiseudesta, saksalaisuuden mädättämisestä ja siitähän se ajatus sitten lähti, tuhotahan nuo pitää.

Nyt ollaan niin Suomessa kuin kansainvälisessä rasistipopulaatiossa menossa tähän vaiheeseen, mistä on merkkinä islamofobia. “Meitä” ollaan hävittämässä sukupuuttoon tai ainakin orjuuttamassa islamin ikeen alle, ja ainahan tilastoa voi lukea väärin tässäkin kysymyksessä.

Ole vain reilusti rasisti, jos siltä tuntuu. Eihän ihminen mitään tunteilleen mahda. Vetänet myös turpaan sitä lasta, joka kiusaa omaa lastasi koulussa ja kun puoliso sanoo oikein rumasti, tulee Morasta. Vai voisiko ajatella hieman selvittävänsä asioita ja ajattelevansa ne loppuun?

Tätä toivon. En sitä, että kaikki olisivat samaa mieltä mun ja mun kavereiden kanssa, vaan että kaikki ottaisivat oikeasti selvää ja miettisivät, mikä on syy ja seuraus ja onko jotain pelottavaa asiaa edes olemassa. Jutellaan sitten, tai voitaisiin jutella jostain ihan oikeastakin asiasta. Niitä riittää.

Advertisements